George Padure – Blog Oficial
6Feb/12

Zapada tabloidizata.

 

Nu mi-am exprimat niciodata optiunea pentru tabloidizarea sau ne-tabloidizarea presei. Chiar daca m-a interesat acest subiect, nu am considerat necesar sa imi exprim punctul de vedere. Am inteles ca fiecare face si desface asa cum doreste, mai ales ca cineva spunea ca, “in presa comerciala, nu exista morala”. Ceea ce se intimpla insa cu starea vremii si mai ales, modul in care este si a fost prezentata, a facut sa demobilizeze autoritatile locale in primul rind, transferind competentele spre autoritatile centrale, dornice de un alt subiect, altul decit "Piata Universitatii".

Prinse total neorganizate, acestea au considerat a fi cel mai bine sa interzica circulatia oriunde este frig, ceata sau zapada. Gata !

In acest an, scuza este totala ! Spre bucuria edililor bucuresteni, zapada a fost tabloidizata, motiv pentru care, nimeni nu le mai cere explicatii pentru strazile inca necuratate, primarii capitalei pregatind probabil campania electorala impreuna cu rapoartele deszapezirii.

Dar, haideti sa fim drepti cu noi, este oare aceasta o iarna in Bucuresti ca-n ’54 ? Luati doar arhiva ultimilor 22 de ani si vedeti grosimea stratului de zapada sau, perioada in care Bucurestiul era inzapezit. Diferenta a fost ca, in toate iernile de dupa ’89 autoritatile locale isi preluau atributiile cu mai multa sau mai putina responsabilitate, curatind zi si noapte, cu tractoare, lame si perii, strazile capitalei.  Strazile bucurestiului astazi sunt pline de zapada. Pe strada pe care locuiesc, de exemplu, nu s-a intrat cu absolut niciun utilaj de deszapezire, de parca deszapezirea ar trebui facuta de secretarul arestat in urma cu 5 zile. Am fost din pura curiozitate in sectorul 2, 3, 4 si 5. In sectorul 6 nici n-am mai reusit sa ajung. Se asteapta probabil, sosirea autoritatilor centrale. Sunt convins insa ca, toate sectoarele vor raporta efectuata deszapezirea si vor avea "topit" bugetul pentru deszapezire, odata cu topirea zapezii. Si asta, ca sa nu ma mai intrebe nici dl. Prefect si nici maestrul Cristoiu, “Cum fura primarii ?”, asa cum m-a intrebat mai deunazi intr-o emisiune si, sa nu ne mai miram de ce Romania cheltuie cel mai mult pentru deszapezire intre toate statele europene.

Intrebati Prefectura, cea care ar trebui sa stie.

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.