George Padure – Blog Oficial
21Ian/12

Dincolo de aparente.

Am auzit multe comentarii Pro si Contra in legatura cu protestele de la Piata Universitatii. Unii spuneau ca “ne facem de ris”, altii ca acolo “sunt oameni manipulati”, altii ca “protestele nu vor duce la nimic”, altii ca “acolo sunt oameni de ultima speta”. Si inca multe
pareri, chiar mai multe decit despre fotbal. Mi se parea ca lumea inca NU stie ce vrea si ca multi sunt subiectivi. Mai mult, aveam impresia ca palavragim foarte mult, dar facem foarte putin. Mai ales atunci cind majoritatea ne intrebam "de ce nu ies romanii-n strada ?"

Curios (din fire), intr-una din seri am luat-o pe jos si am ajuns prin strada Edgar Quinet exact in sufletul protestatarilor. Am dorit sa nu fiu remarcat de nimeni, dar sa pot vedea cit mai mult, in special la ce fel de oameni sunt acolo. Mi-am pus o sapca cu urechi, astfel incit nici frate-miu nu cred ca m-ar fi remarcat. A fost pentru prima data dupa 1990 cind am vazut cum oameni pe care ii poti intilni prin biblioteci, prin primarii, prin parcuri, la teatru, la policlinica sau chiar in piata protestau. Oameni de calitate, unii chiar sot-sotie, tata-fiica si chiar de unul singur, au iesit impreuna pentru a protesta. Respect pentru ei ! A fost cu atit mai impresionant cu cit ponderea acestora in grupul de protestatari era majoritara. Urmau tinerii, ultrasii si oamenii mai amariti, stind cu totii in fata jandarmilor. Cinci categorii sociale diferite si bine definite in multimea  de la Piata Universitatii. Dincolo de aparente insa, ei aveau ceva in comun: traiau in Romania involuta a anului 2012 si strigau la unison “Jos Basescu !”. Bineinteles, jandarmii n-aveau voie.

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.