George Padure – Blog Oficial
24Iul/12

“Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva !”

 

In conditiile in care romanilor de 8 ani doar li se promite - urarea “Sa traiti bine !” devenind sintagma pe care eviti sa o mai folosesti chiar si ca pe un simplu salut firesc  - tot mai multi asteapta masurile noului guvern confruntat de la instalare cu o lupta politica fara precedent, dusa de cei care nu accepta in ruptul capului realitatea. Si nu accepta nici macar predarea in bune conditii a gestiunii altuia care vrea si stie ce trebuie facut pentru a ne fi mai bine, tocmai pentru a nu-l lasa sa faca.

Personal nu am crezut ca vom asista la aceasta degradare, la tot ceea ce am vazut ca s-a intimplat in ultimii ani cu viata romanilor si cu atit mai mult, nu am crezut ca vom asista la aceasta agatare de putere a celor ce au pierdut, la fel ca unul care se ineaca  si se agata de un pai cu o inclestare demna de Cartea recordurilor simtind cum se scufunda. Acum “nevinovatii” PDL in agonie, uita tot printr-o diversiune si prefacatorie care ii pune in dificultate de a intelege atit pe cei ce sufera si azi urmare a modului dezastruos in care au guvernat, cit si pe cei din exterior care pina acum erau orbiti de interese politice, dar mai ales de unele contracte in derulare sau asteptare. De “amnezia” celor platiti sa scrie nu mai vorbesc pentru ca asta le este datoria de servici si ca orice om, trebuie sa aiba si ei o slujba. Daca ne gindim bine, nici celui care matura pe strada sau curata WC-uri nu ii place, dar trebuie sa munceasca si ei pe undeva.

Amnezia PDL-istilor devine insa pe zi ce trece o adevarata insulta nationala vazind pe de o parte mesajele politice transmise de ei  in aceste zile, iar pe de alta urmarile existentei acestui partid pe scena politica romaneasca si chiar europeana. Ei doresc mai mult ca oricind ca uitarea sa intervina si in rindul electoratului, al celor ce vor vota la referendum, sa nu le mai aduca nimeni aminte de starea societatii romanesti azi. Sa fie totul precum la sarbatoare, sa danseze cu baloane-n miini si imbracati in alb chiar daca muzica a incetat de mult ! Astfel, dovedesc  inocenta comportamentului avut la guvernare !

Astazi se lupta cu flacara democratiei aprinsa impotriva demiterii presedintelui, chipurile pentru constitutia Romaniei, pentru a nu fi furata tara, impotriva “puscariabililor” din USL, pentru cinste, pentru democratie, chiar pentru coabitarea cu USL, pentru o Romanie Europeana astfel incit, vezi Doamne, sa nu fim “marginalizati” sau “exclusi din Europa”. Dar PDL uita ca PSD-ul este cel ce a reusit finalizarea negocierilor de aderare la UE și a emis pachetele de legi pentru indeplinirea reformelor legislative și sociale solicitate de aderare sau ca a negociat cu succes ridicarea vizelor pentru cetățenii români care călătoreau în Spatiul Schengen.

PDL doreste astazi, sa nu ne mai amintim de salarii, de someri, de pensii, de spitale si scoli inchise, de modul in care s-a cheltuit banul public chiar pe capace de wc, de pretul platit pentru citiva kilometri din cei 1000 promisi de autostrazi, de fraudarea bugetului de stat, de furt si de coruptie, de pretul salilor de sport sau a terenurilor de fotbal, de “baietii destepti”, de absorbtia fondurilor europene sau de licitatii trucate, pentru ca nu de asta stam in loc acum, mai ales ca “este criza”.

Sa trecem peste gilceava ultimilor 8 ani, acutizata cu ajutorul “victimelor” pdl-iste la nivel de mahala politica dimboviteana azi - uitind de santaj si amenintari, de ascultarile telefoanelor, de abuzurile guvernantilor, de minciunile si comportamentul celor aflati la putere, de politizarea institutiilor, de Udrea, Ritzi, Anastase sau altii care acum au luat “vacanta”, de “Ciocul mic !”, de asumarile de raspundere ale domnului Boc astfel incit legea sa fie cum vor ei, de felul in care Roberta numara voturile PDL-istilor in Parlament - importanta fiind acum respectarea statului de drept si a principiilor democratiei. Doar asta trebuie sa inteleaga si sa isi mai aminteasca romanul astazi !

Din pacate pentru toti, indiferent de culoarea politica, tabloul societatii romanesti este astazi – cind se doreste ca niciodata, sa nu mergem nici la vot – ca unul murdar si prafuit, mai sumbru ca oricind, ceea ce am mentionat in rindurile de mai sus reprezentind realitatea evidenta, pe care o intilnesti oriunde fara efort si care va ramane pentru inca mult timp in viata, constiinta romanilor dar si in amintirile lor. Si nu o spun cu vreun interes politic, ci cu o parere de rau pentru tot ceea ce asistam si am asistat in toti acesti ultimi ani. Poate asta a vrut sa transmita si Adrian Nastase spunind “Imi pare rau ca trebuie sa asistati la asa ceva !”. Si mie domnule Nastase !

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.