George Padure – Blog Oficial
20Iun/12

Operatiunea “Dottore Ponta”

 

Am spus intotdeauna ca, atunci cind vezi ca unul e mai destept, mai bine imbracat sau mai frumos decit tine, poti sa recunosti, chiar daca o faci in sinea ta doar pentru tine. Iar asta nu inseamna nicidecum ca te injosesti. Este la fel cum a procedat Traian Basescu cind a recunoscut chiar public ca, “cel mai bun Prim Ministru de dupa 1989 a fost Adrian Nastase”, fara sa tina cont de divergentele cunoscute.

Cind insa vezi pe unul sau altul, “specialisti” care in ciuda realitatilor declara galagiosi ca albul este negru sau ca unul, de aceasta data victor Ponta  - care intr-adevar a invatat - a plagiat o teza de doctorat,  nu faci altceva decit sa ignori realitatea sau mai mult, dovedesti subiectivism si chiar rautate. Este clar ca imi voi primi acuzatii de pupincurism din partea celor interesati, dar acestea le voi retransmite Retur.

Deoarece chiar si asa subiectul recunoasterii (nu recunostintei) mi se pare deosebit de actual vremurilor pe care le traim si mai ales relatiilor interumane de pe la noi, in special cele ale ultimilor ani. Aceasta in conditiile in care toti acesti “specialisti” ce se exprima si ei pe unde reusesc, discreditind acum diverse ziare si chiar revistele de mediu - altundeva neavind acces - sunt cei care invoca cel mai des de exemplu, “nerecunoasterea valorilor”, spunind ca “aceasta este carenta societatii romanesti astazi”. Si au dreptate, chiar daca si minciuna face parte din acelasi meniu si chiar daca ceea ce fac este contrar celor ce le invoca. Ipocrizia nu are margini !

Pentru ca, a spune despre Ponta ca “a plagiat” o teza de doctorat - chiar daca dorind sa nu te trezesti cu un dosar penal pentru calomnie il numesti “presupusul plagiat” si chiar daca constati ca s-a facut citarea respectivului pasaj la “Bibliografie”, dar nu si in pagina – este ca si cum ai spune despre Ilie Nastase de exemplu ca pe vremuri isi cistiga partidele jucand tenis cu o paleta electronica, furind meci dupa meci. Si vorbesc in cunostinta de cauza, primar fiind prin anul 2000 si intrebind de Ponta, mi se spunea “este-n Italia la scoala” sau “e la doctorat”.

Faptul ca niciunul nu are curajul sa acuze cu dovezi, nume si prenume, facind toata regia sub forma de supozitii in urma documentelor “trimise de o sursa anonima”, dovedeste in primul rind reaua credinta, dar si faptul ca operatiunea “Dottore Ponta” face parte din recuzita celor de care credeam cu totii ca am scapat, dar care inca sunt deosebit de “activi”, unii din ei imbracandu-se acum citeodata in portocaliu iar alte ori in verde.

Ca sa nu mai vorbim de extraordinara preocupare a acestora de calitatea, performanta si mai ales transparenta invatamintului romanesc (cu exceptia afacerilor imobiliare ale celor ce l-au condus), invocindu-se “fabricile de diplome” dar nu si fabricile de facut bani din  terenuri si imobile, aflate in proprietatea unor institutii de invatamint. Iar asta in timp ce prin inchiderea multora dintre scoli elevii tirasc ghiozdanele kilometrii intregi functie de bunul plac al celor ce au decis asa pentru a le vinde.

Ca cel pus in fruntea guvernului nu convine celor ce nu se mai afla la “butoane” sau nu mai primesc banii stiuti de doamna Udrea (dar si de ei), existind un pericol iminent de aducere la cunostinta publica a acelor matrapazlicuri citite prin ziare si derulate pe parcursul ultimilor ani, este o chestiune ce tine pe de o parte de campania electorala, iar pe de alta de latura penala a politicii, in care revistele, mai ales cele de mediu  nu prea au ce cauta.

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.