George Padure – Blog Oficial
12Iun/12

Mihai Gadea si Sistemul PDL

 

Despre presa scriam in cartea ce parca nu-i mai ajunge cerneala si hirtia sa o termin ca, “indiferent de calitatea si corectitudinea unui om, NU cred ca a existat in Romania vreo persoana publica care, sa nu fi fost improscata cu “noroi” de vreun asa-zis ziarist. E ca si cum ai merge pe strada pe timp de ploaie si inevitabil, un sofer lipsit de bun-simt dintr-o masina, te stropeste fara sa spuna nici macar “Pardon” !”.

Astazi vreau sa vedem impreuna unul dintre acei jurnalisti care nu a avut niciodata de ce sa spuna “Pardon” si care prin comportamentul manifestat seara de seara, consecventa si ambitia dovedita, toate cuplate in permanenta la bun-simt si realitate, a cistigat alegerile locale. A luat aproape 100% ! Vorbesc de Mihai Gadea de la Antena 3. Nu pot fi uitati colegii, Dumitrescu, Radu Tudor, Ciutacu, Dana, Oana Stancu sau Adi Ursu, echipa care impreuna o putem numi noua generatie de jurnalisti ai tarii.

Si citi or mai fi, pacat ca nu reusesc sa se stringa, toti intr-un trust  pentru ca ei sa fie cei care ne apara iar noi sa cistigam intotdeauna. Pentru ca - asa cum ne-au aratat – cistigind ei, cistigam noi, toti ! Si nu inseamna ca daca nu mentionez nume vechi si  consacrate ale mass-mediei din Romania, alti jurnalisti nu sunt valorosi, dar ei nu fac parte din destructibila echipa. Pentru ca ei, cei a lui Gadea au reusit sa destructureze ceea ce, mai era inca putin si-l numeam cu totii “sistem”: Sistemul PDL.

Dovada adevarului celor mentionate aici sta chiar si in multumirea publica si sincera adresata de Victor Ponta in seara alegerilor si in bobirnacele incasate de Voiculescu de-a lungul timpului. Dar ambii au avut de ce ! Cind multi dintre noi ne intrebam “ce face opozitia ?”, ziua se prelungea cu indignarea provenita din seriile de dezvaluiri ce ne erau servite de Gadea la ceas de seara. De multe ori credeam ca “editia speciala” cu care se marcau emisiunile era un artificiu pur jurnalistic, dar nu era asa.

Era ceea ce astazi constituie cauza pierderii alegerilor de catre PDL. Aroganta, minciuna, hotia, abuzul, perversitatea, ipocrizia si demagogia celor ce ne spuneau ca “e criza” si ca “nu e adevarat” ceea ce spun “mogulii”. Pentru ca din aceasta cauza au pierdut si nicidecum datorita “lipsei poftei de lupta” – cum spunea Ion Cristoiu - sau austeritatii impuse oricarui altuia, dar nicidecum lor “sacrificatii politici a lui Boc”. Si au mai pierdut pentru ca ne-au crezut prosti, gindind ca prin schimbarea numelui si a culorii, nu ii vom mai vedea si nu ii vom gasi, fara sa isi dea seama ca tocmai acest lucru a atras atentia si “domnului profesor” din oras dar si lui “tata Marioara” de la tara. Ce “strategie” ! De recunoastere indirecta, dar implicita a nemerniciilor facute, unii din ei dorind sa-si schimbe acum si CNP-ul si chiar parintii.

“Alianta verde” transformata peste noapte dintr-o portocala intr-un mar otravit, n-a reusit la aceste alegeri sa intelega ca pe noi nu numele si culoarea ei ne-au suparat si nici macar faptul ca n-a luat masuri adecvate pentru criza dovedind ce-i drept, ca sunt incompetenti ci, faptul ca prin comportamentul lor politic, de multe ori salbatic, 20 de ani de acum incolo, toti cei mintiti pina acum nu vom avea decit de reparat “masurile” celor ce au facut acum opt ani asa-zisa “Revolutie portocalie”.

Antena 3 nu a fost singurul post de televiziune care ne-a tinut pe toti trezi pina pe la miezul noptii, dar consecventa manifestata de aceasta, “rasplatita” de multe ori prin refuzul nostru de a le mai sta alaturi pina la sfirsit, a ajutat peste 50% din populatia Romaniei sa invete astazi cum trebuie sa voteze. Cit am invatat noi s-a vazut, dar oare PDL-ul a invatat ceva ?

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.