George Padure – Blog Oficial
5Iun/12

Coabitarea USL-PDL

 

USL-ul se imbata cu apa rece daca, in vinzoleala preluarii guvernarii inainte cu 6 luni de alegerile generale crede ca prin schimbarea lui Ungureanu cu Ponta a dobindit puterea. Sper ca macar acum, dupa cele patru saptamini de guvernare sa inteleaga ca pina cind vor sterge PDL-ul dupa harta si praful ramas in urma lui, va trece inca timp si multe zapezi se vor asterne pe ogoarele patriei. Si nu se stie daca vor reusi, chiar daca NU acesta este cel mai important lucru astazi.

Mai ales ca PDL-ul dupa opt ani de dieta hypercalorica, bazata pe contracte cu statul sub protectia lui Blejnar si a celorlalti, care citeau impotriva realitatilor zilei numai pagina de sport ale ziarelor, poate rezista chiar si prin hibernare in opozitie cel putin un cincinal. Si nici nu cred ca disparitia PDL este visul noilor guvernanti !

De altfel, “dobindirea” puterii – visata ieri de USL, clamata azi de PDL - nu a insemnat altceva decit numirea citorva zeci de demnitari in functiile cheie pentru a administra problemele lasate de domnul Boc, Ungureanu fiind responsabil doar cu stingerea luminii si formarea unui nou partid. Faptul ca printre masurile noului guvern se regasesc reparatiile pensiilor si salariilor sau ca la toamna votam prin uninominalul pur, nu inseamna nicidecum ca USL are puterea sau ca, macar ar fi ajuns la ea.

A avea puterea inseamna sa detii toate pirghiile necesare realizarii actului de guvernare, de informare, de aparare si de justitie al cetatenilor tarii. Or, multe dintre aceste deziderate lipsesc astazi actualilor guvernanti. Ei lucreaza la un tablou de comanda, plin de butoane ce are circuitele cuplate (inca), dar care oricind este posibil sa se scurtcircuiteze sau sa se intrerupa pur si simplu, lumina raminind insa aprinsa. Noroc cu minoritatile si independentii c-altfel, raminem pe-ntuneric !

Daca vedem doar ce s-a intimplat la ISC saptaminile trecute ne dam seama ca, este posibil ca oricind, atunci cind domnului Ponta ii va fi lumea mai draga, sa constate ca unele dintre butoane nu ii apartin si - ii place sau nu-i place - ele sunt acolo doar ca jucarie, in rest fiind nefunctionale. Sau ca si cind ar fi acolo doar de décor.

Si nu vorbesc aici de acele “butoane” de la Cotroceni ale lui Traian Basescu sau cei din jurul lui cit, de cele care intr-adevar functioneaza prin lege la comanda lui. Si mai vorbesc deasemeni de cei multi, ce pina mai ieri, cu riscul de a da in “galbeneala”mincau cu pofta – dimineata, la prinz si seara - din portocalele PDL, chiar daca azi doresc atit la masa cit si in jurul lor sa fie totul verde!

Analizind corect nici nu ar avea cum sa fie altfel atita timp cit, in special institutii precum TVR, ANI, SRI, DNA, STS, SIE, Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala, Consiliul Concurentei, BEC, AEP, si multe, multe altele sunt majoritare PDL. Chiar si parlamentarii nostrii, deputati sau senatori sunt condusi de PDL. Ba chiar cei multi din administratia politizata a intregii tari, daca te gindesti ca din cele 1,2 milioane de posturi ocupate, peste o treime - functiile de conducere - au fost numite de PDL, chiar daca unii au inceput sa fraternizeze deja cu cei de acum. Astfel, pina la o eventuala depolitizare sau chiar restructurare (absolut necesara) situatia asa cum este, nici macar coabitare nu prea o poti numi ! Avantaj PDL !

Sa fie foarte clar, nu militez in rindurile mele pentru schimbarea lor, pentru partidul unic, pentru unul sau altul, pentru dreapta sau stinga. Dar mi se pare ca ceea ce vedem in ultimul timp, gilceava unora atit de precipitati si agitati pe la televizor cum ca “nu mai sunt la putere”, este de-a dreptul falsa. Portocalii care acum s-au inverzit, se cearta si se pling seara de seara, ca USL-ul “le-a furat puterea” tocmai acum cind (in prag de alegeri) ne-ar fi dat de toate, ar fi tinut cursul de schimb al leului pe loc, urmind asa, pe undeva pe la sfirsitul verii sa curga laptele si mierea.

Nici nu-si dau seama ca jelindu-se, unii de aici, altii de la Bruxelles, ne arata insa - cu multa “sinceritate” - tuturor ca, problema lor nu e partidul sau puterea ci, privilegiile si banii la care acestia nu mai au acces. Ca la putere inca sunt, astazi fiind aproape toti pe undeva!

Cu alte cuvinte, mai mult ca oricind, in prezent toate fortele politice au tara in grija, toti sunt acolo si toti sunt pentru noi. Interesant va fi la toamna, cind ba unul ba celalat – puterea si opozitia, o televiziune sau alta - vor spune ca, de fapt ceilalti au guvernat, ceilalti detin puterea, in conditiile in care astazi, USL e la putere, dar realitatea e ca nu e. Asta-i o coabitare USL-PDL !

 

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.