George Padure – Blog Oficial
14Mai/12

PDL – Guvernul “Impotriva tuturor”

 

Iti trebuie foarte mult tupeu pentru a face ceea ce vedem astazi la partide aflate pina mai ieri la guvernare. PDL isi schimba culoarea-n verde, numele in “Alianta pentru …”, discursul, zimbetul si fotografiile, doar, doar dintr-o greseala vor fi votati. Vor sa ne spuna ca nici usturoi n-au mincat si nici gura nu le miroase. Proverbul cu naravul lupului l-au uitat ! Iata un partid care a ajuns, sa mizeze doar pe greselile electoratului !

Observam cu totii avintul celor ce pina la Paste erau “cei de la putere”, cum fara sa aiba dramul de decenta impus in asemenea situatii o luna-doua - macar pina se mai incalzea - cauta sa ne convinga acum ca ii vom regreta, ca a fost cel mai bun guvern postrevolutionar (inclusiv prim-ministrii) si ca regretele pe care le au sunt ca nu au avut timpul necesar sa isi duca pina la capat masurile si programul pe care il aveau. Ca daca reuseau …,  nu mai avea nimeni ceva de spus !

Deocamdata insa, putem spune toti cei ce traim in aceasta tara: Am scapat! Spun “deocamdata” asemenea unuia care scapa dintr-un lagar, gindindu-se alergind acum, doar la cit de mult timp va reusi sa fie liber. Sentimentul este profund si are a face cu nivelul suferintei celui ce a scapat. Se apropie oarecum de ceea ce am simtit in Decembrie 1989. Si spun “toti”, gindindu-ma la modul in care au actionat guvernele PDL ale ultimilor 3 ani in raport cu fiecare categorie sociala, cu fiecare roman.

Sunt un om umblat si nu ascund ca picioarele mi-au calcat in peste 50 de tari. NU am vazut insa pina acum vreun guvern care sa fi luat atitea masuri negative fata de proprii cetateni, actionind atit de brutal si rautacios impotriva acestora precum au actionat diferitele guverne BOC care s-au succedat de la finele anului 2008 pina acum, Ungureanu fiind pentru 78 de zile doar mina prelungita a predecesorului. Chiar si modul in care comunicau dovedea rautate. Celor ce doresc deja sa ma contrazica le recomand sa se abtina si sa citeasca pina la sfirsit pentru ca, aproape sigur se vor regasi in rindurile ce urmeaza. Iar cei ce invoca criza,probabil ca au auzit macar ca, Romania o traverseaza (inca) fara sa o merite ca pe o criza impusa si indusa (putem spune si adusa) si fara ca guvernele sa fi facut ceea ce ar fi trebuit pentru reducerea efectelor ei.

Nici nu cred ca ati uitat ca, totul a inceput cu impozitul forfetar aplicat fiecarei societati comerciale din Romania, cu “ajutorul” caruia aproape
300.000 de afaceri s-au desfiintat. Necazul a fost ca, fiecare dintre ele avea cel putin un angajat si sunt convins ca nu este nevoie sa va spun ce statut a capatat acesta. Au urmat salariile si pensiile “nesimtite”, fiind pentru prima oara cind am auzit un inalt demnitar – Primul Ministru BOC - transmitind prin cablu, pe toate posturile, pe gura, la ore de virf asemenea duhoare. Jenant ! Distinsul ardelean se referea la magistrati si procurori. Asa a inceput agresivitatea politicienilor nostrii cu proprii cetateni.

Dupa ce a fost declarat (altfel decit scrie in Constitutie), ca statul roman nu mai este un stat social, a urmat reducerea cu 25% a salariilor cadrelor medicale, profesorilor si restului celor ce intra in categoria bugetari. De altfel, celor din invatamint li s-a pus in cui (pentru
vremuri mai bune) legea salarizarii proaspat promulgata, in conditiile in care “ei nu lucreaza cite 16 ore pe zi”. Imediat (pentru echitate) au fost taiate pensiile si ajutoarele sociale si cele de somaj cu 15%, tichetele de masa, de vacanta si cel de al 13 lea salariu pentru angajati fiind
ceea ce numim “cireasa de pe tort”.

In acest timp auzeam ca am obtinut recordul in materie de preturi (triplate) pentru constructia de autostrazi, norocul romanilor fiind ca aproape niciun constructor nu s-a tinut de treaba. Chiar am avut noroc ! Ma intreb ce ar fi fost si cu ce bani s-ar fi platit daca toti si-ar fi respectat graficele de lucru ? Probabil previzionind nevoia de bani pentru “investitii” de partid cei ce foloseau stiloul politic drept cutit, au taiat si indemnizatiile noilor mamici, au eliminat scutirea impozitului programatorilor IT, au retinut si CAS-ul la pensii si au marit si TVA-ul la 24 de procente. Ca sa fie treaba, treaba !

Si tot in acest timp guvernantele noastre ne aratau pe la televizor gentile si garderoba urcind pe cai albi, iar Talmacean cum stie sa danseze. Boc dadea la coasa, iar Ialomiteanu ajutat de Blejnar gindea, unul la taxa pe fast food, iar altul la taxa pe manele. Dar a mai ramas ceva: Taxa Auto care a reusit – e drept, pentru scurt timp – sa ii trezeasca. Dupa ce au anuntat-o, in mare graba au aminat cu un an incasarea ei fara sa-si dea seama ca nu vor guverna toata viata si n-o vor mai incasa. Scuzati-ma dac-am scapat pe cineva !

Revenind, astazi nu cred ca masurile noului guvern nu ne vor afecta si ca acum in casele noastre va curge lapte si miere date gratuit de Ponta. Nicidecum ! Dar nici nu cred ca guvernul Ponta se va comporta cu proprii cetateni precum s-a comportat guvernul Boc. In acelasi timp, amintindu-mi si acum unele dintre aberatiile guvernantilor PDL, nu cred ca va mai veni cineva vreodata sa ne numere bibilicile din curte, la fel cum nu cred ca gresesc cind spun ca guvernul Ungureanu-Boc a fost guvernul “Impotriva tuturor”. Asadar, atentie la liste si
la vot !

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.