George Padure – Blog Oficial
3Apr/12

Dovediti ca va iubiti tara !

 

De la cel mai înalt nivel, se face uneori apel la români să-şi iubească ţara şi să vadă partea ei frumoasă. Am auzit-o pe Elena Udrea, pe Flutur și chiar pe Traian Băsescu. Cei care le cer aceasta nu înţeleg însă că, românii nu s-au săturat de ţara lor, ci unii, de sărăcie și lipsa de speranță iar alții, de apucăturile şi anormalitatea existente aici. Aproape nimic nu mai funcţionează corect şi firesc. Regulile nu mai sunt reguli nici măcar pentru cei care le fac. Realitatea socială este evidenta. O ţară cu atâţia inşi capabili pe la toate partidele şi chiar în societatea civila este dezamăgită şi pesimistă din pricina lucrurilor pe care le văd întâmplându-se, dar şi din pricina celor simţite direct. Românii, cărora li se promite în fiecare campanie electorală şi apoi în fiecare an că va fi mai bine, au fost minţiţi, iar minciunile au fost acoperite prin deturnarea atenţiei către faptele diverse etalate pe prima pagină sau cu sloganul, “Să trăiți bine !”. Mulți au început să întrebe, “Unde, în ce țară ?” iar asta fără legătura cu PDL, PSD sau PNL, ci în legătură cu calitatea vieții si cu speranța multora dintre ei.

Mai mult, aud în ultima perioadă că, sunt tot mai mulți care, fără să poată spune că sunt dezamăgiți de felul în care trăiesc si, repet, chiar fara sa fie in opozitie cu puterea, declară public dorința de autoexil. Pînă acum, exista o teamă de a te arăta lumii că nu-ți mai place în propria țară. Teama venea de la acuzațiile făcute unora, imediat după momentul ’89 de a nu fi rămas aici, să sufere, de a nu fi mîncat salam cu soia, dar care acum, sunt dispuși să-și lase porția chiar și lui Jeffrey Franks, căruia - am văzut cu toții - a început să îi placă aici, în România. Capsunarii cu treaba lor, dar faptul că NU aventura îndeamnă la plecare sau că, partea economică este cea care dezamăgește, trădează mai mult ca oricînd drumul greșit pe care România îl parcurge. Cu alte cuvinte: “Trăiesc bine, dar emigrez !”. Poate chiar acest lucru ar trebui să fie cel mai îngrijorător - cel puțin pentru cei aflați astăzi la putere - faptul că la tot mai mulți, substratul acestei manifestări de autoexil, este chiar comportamentul actualei puteri.

Sunt convins că, mulți dintre cei ce reprezintă astăzi puterea se miră și se întreabă “Dar ce ar trebui să facem, frate ?” Într-adevăr, este extrem de dificil, la cît de mult s-au încurcat ițele, să reușești măcar să pui pe hîrtie directiile spre care să te îndrepți și, e normal. E degringoladă ! Totul se clatină și nu de alta, dar politic, se prăbușește “șandramaua”! Astăzi, după ce învocînd criza salariile au scăzut cu peste 25% iar pensiile s-au redus, cînd se cer din nou măriri, cînd spitalele au fost închise, cînd TVA-ul a ajuns la 24%, cînd se cheltuie atîția bani pe piscine și pe stadioane, cînd datoria românilor a depășit suta de miliarde de euro, cînd învățămîntul copiilor noștrii își schimbă regulile după ambițiile miniștrilor, cînd oamenii se împușcă-n plină stradă și cînd preferi să stai cu televizorul, dar și cu telefonul închis – eu cred că cel mai bun lucru pe care l-ar face cei de la putere ar fi să dovedească, în primul rînd ei, cum își iubesc țara, renunțînd necondiționat la putere. Aceasta ar fi adevărata dovadă a iubirii de țară !

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.