George Padure – Blog Oficial
19Feb/12

Intrebari pentru candidatii la alegeri.

 

 E clar că nu mai avem mult de așteptat și soarele ne va copleși cu razele lui, iar zăpezile se vor topi. Astăzi, dimineață am auzit pentru prima dată în ultimele săptămîni, mai multe vrăbii la streașina casei ciripind. O făceau de parcă începuse campania electorală a zburătoarelor, toate dornice de un loc puțin mai călduț decît cel pe care l-au avut în ultimele zile. Zgomotele pe care le făceau mi-au amintit că, nu mai avem mult și, vrem nu vrem, intrăm și noi în cheltuielile și forfota campaniei pentru alegerile locale.

Optimism total va fi pe buzele fiecărui candidat, indiferent dacă ne-a curățat sau nu zăpada ultimelor patru ierni, dacă a cheltuit corect bugetul avut la dispoziție sau dacă în urmă cu un an era doar șoferul primarului ce-și termina mandatul. Toți vor fi optimiști, vor promite și vor garanta ! Acum, nu trebuie să vă așteptați la garanții colaterale sau ipoteci! Așteptați-vă la discursuri din cele mai plăcute, ale unora duse chiar pînă la vizualizare. Veți vedea și veți auzi despre fonduri europene, proiecte ecologice, autostrăzi suspendate, parcuri pentru copii, grija pentru bătrîni, trotuare spălate, taxe locale reduse, polițiști comunitari trecînd de două ori pe zi pe străzi, multă verdeață și chiar panseluțe plantate sus pe case. E foarte posibil să auziți vreunul (inconștient) care să vă ureze chiar “Să trăiți bine !”, dar fără să ne spună în ce țară.

Ceea ce niciunul dintre zecile de mii de candidați NU ne va spune, nici la locale, dar nici la alegerile generale, va fi raspunsul la intrebarile, De Ce în România serviciile edilitare costă de 3 ori mai mult, De Ce deszăpezirea costă de 4 ori cît costă în orice altă țară europeană, De Ce un privat plătește jumătate din prețul pe care statul îl plătește pentru un serviciu, De Ce kilometrul de autostradă costă la noi de 4 ori față de cît costă kilometrul altora, De Ce sunt plantate atîtea panseluțe cheltuindu-se atîția bani, De Ce aleșii ne fac săli și terenuri de sport în loc să rezolve problemele drumurilor, apei și canalizării, etc.

Si nu in ultimul rind: De Ce candidează la o funcție plătită în tot mandatul cu un total de pînă la 40.000 Euro, în timp ce campania electorală îl costă cel puțin 50.000 de euro, pe fiecare dintre ei ???

 

 

 

Comentarii () Trackbacks (0)

Niciun comentariu


Leave a comment

(required)

Niciun trackback.