George Padure – Blog Oficial
5Iun/16

Multumesc Sectorul 1!

Doresc sa multumesc pe aceasta cale tuturor sustinatorilor, cu speranta ca cel care a cistigat alegerile va reusi sa isi indeplineasca macar 50% din promisiunile facute. Pentru ca, pina la urma nu este important cine cistiga ci, daca sectorul nostru va fi in final cistigator pentru locuitorii lui. Nu pot sa nu remarc faptul ca, politicienii au reusit prin legislatia electorala modificata - contrar fata de ceea ce inseamna democratie - sa cistige. A venit rindul insa ca in urmatorii 4 ani sa cistigam noi, cetatenii.
Inca o data, va multumesc tuturor!

16Mai/16

Programul meu social pentru tineri si virstnici costa 50% din pretul panselutelor.

Sunteti multi care ati venit alaturi de mine aceste zile si va multumesc! Trebuie sa fim insa si mai multi!
Unii dintre cei care au vazut propunerile mele, programul meu pentru viitorii 4 ani la Primaria Sectorului 1, s-au aratat neincrezatori, fara sa vada ca doar daca am plati pretul corect la “panselute”de exemplu, ar exista citeva zeci de milioane pentru alte programe sociale. Si poate pe buna dreptate sunt neincrezatori, mai ales daca nu e vorba de vreun interes de partid. Spun pe buna dreptate, pentru ca o gramada de oameni, asa zisi politicieni, n-au facut altceva decit sa ne minta 27 de ani, sa isi vada dupa ce au fost alesi, doar interesul de partid sau pe cel personal. Multi dintre dumneavoastra ma cunoasteti, iar pe cei care nu ma cunosc ii rog sa aiba incredere sau sa intrebe prietenii spre confirmare, cum a fost mandatul in care eu am fost primarul sectorului 1. Am spus si voi repeta mereu: eu am cel mai mare si puternic partid, iar partidul meu sunteti dumneavoastra toti, intreaga comunitate a locuitorilor sectorului 1. Alegeti un independent! Va multumesc!

8Mai/16

Scrisoare deschisa catre PSD si UNPR – De ce veti pierde alegerile cu Daniel Tudorache:

De ce veti pierde alegerile cu Daniel Tudorache:

Fara a tine seama de ceea ce asteapta locuitorii sectorului, fara a cunoaste care sunt realitatile si prioritatile acestora, i-ati permis parlamentarului Daniel Tudorache sa se autodesemneze in cursa pentru fotoliul de primar, in conditiile in care inca de la inceputul anului face eforturi majore sa fie cunoscut de populatie. Iata deja primul motiv pentru care veti pierde aceste alegeri.

Al doilea motiv este ca, “desemnatul” PSD-UNPR, a dovedit in timp ca nu are nimic in comun cu administratia publica, fiind dat afara si din Ministerul Transporturilor, si din functia de viceprimar al sectorului 1. Probabil dvs l-ati iertat, serviciile lui Tudorache fiind pe masura potlogariilor facute. Alegatorii insa, nu uita si nu pot ierta modul fraudulos in care zeci de autorizatii de transport CEMT au fost eliberate de directorul general adjunct Daniel Tudorache, motiv pentru care chiar si ministrul PSD de atunci, Miron Mitrea, a fost obligat sa il destituie in urma unei anchete a Corpului de Control al ministrului. Iar acesta nu este singurul caz in care Daniel Tudorache a fost indepartat din administratie.

Consiliul Local al Sectorului 1 a decis in urma cu citiva ani, demiterea viceprimarului PSD, Dan Tudorache, din cauza “deficienţelor din activitatea administrativă". De ar fi meritat sa ramina in functie, ar fi avut macar sustinerea consilierilor PSD, care insa au votat impotriva.

Stiu ca domnului Tudorache nu ii pasa daca nu iese primar. De fapt, cautind sa isi faca notorietate, el lupta pentru a isi pastra fotoliul caldut de parlamentar si face tot acest lobby pentru alegerile din toamna. Daca i-ar pasa cu adevarat, ar da curs invitatiei pe care i-am adresat-o, pentru a dezbate problemele reale ale locuitorilor si nu ar evita o intilnire directa si publica. Ati putea sustine ca, prin demersul lui, Tudorache va aduce cit mai multi consilieri PSD. Complet fals! Lista consilierilor la sectorul 1 este singura prin care PSD isi injumatateste numarul celor propusi cu grupul UNPR de la KIA Romania. Va avertizez public insa ca, daca ati propus in consiliu oameni pentru a satisface interesele de grup sau personale, drumul lor va fi: DNA, “Beciul Domnesc” si “Brutarie”. Consilierii trebuie sa uite de idea de imbogatire! Iar daca viitorii consilieri vor proceda asa, deciziille majore pentru sector vor avea la baza referendumul sau consultarea publica a locuitorilor, costurile urmind sa le suportati dvs ca partid, si nicidecum comunitatea.

George Padure

Viitor Primar Independent al Sectorului 1

18Iun/12

PDL – Lupii si cameleonii

 

Se spune in popor ca “orice sut in fund, e un pas inainte”. In multe dintre cazuri proverbul isi are intelepciunea lui, mai ales atunci cind din tot ceea ce ti s-a intimplat inveti ceva pentru viitor astfel incit sa nu se mai repete, sa nu mai treci printr-un episod asemanator. Vazind ceea ce continua sa fie “spectacolul PDL” , ma intreb astazi cit a invatat acest partid de la ceea ce s-a intimplat pe 10 Iunie ? Si nu vorbesc aici de cei care minimalizeaza rezultatele alegerilor locale din prostie sau din dorinta lor de a brava ci, de cei un pic mai isteti care recunosc infringerea si mai mult, inteleg mesajul electoratului.

Se pare insa ca, unii dintre ei, cei care in continuare isi schimba culoarea precum cameleonii nu reusesc sa accepte realitatea votului. Si nu acesta este cel mai grav ci, faptul ca nici astazi nu reusesc sa intelega motivele pentru care partidul a luat-o in jos ca pe un derdelus tocmai acum in plina vara, incercand, ba unul ba celalalt sa se eschiveze de a lua macar masurile politice corecte de salvare.  

Despre motive am mai vorbit si sunt convins ca acasa, in fata oglinzii, foarte multi dintre ei vad – chiar fara sa fie lumina aprinsa - vinovatul pierderii alegerilor, mascarada care i-a cuprins facind parte din regie. Mai sunt unii care chiar daca au vazut zilnic faptele colegilor de partid si in acelasi timp ceea ce se intimpla cu fiecare categorie sociala a romanilor, invocau “criza si mogulii”, cu gindul la “laptele” pe care il aveau de supt in fiecare dimineata sau la salarii si diurna ce depaseau de 40 de ori salariul mediu si asta ca sa nu mai vorbim de “extra” sau neoficial. Acestia tipa cel mai tare spunind ca le-a lipsit “Codul de integritate”, de parca fara cod traiau in jungla fara legi.

Ce-i ce-au crescut in PDL - in loc sa lupte pentru a pastra unitatea partidului, sa isi regaseasca liderii vechi (dar nepatati) si sa ii valorifice, sa isi recunoasca public si sa isi suporte fiecare greselile macar printr-o demisie fara zgomot muscandu-si limba la nevoie, sa termine cu ipocrizia si demagogia, sa stea daca este cazul in opozitie (cum a stat si PSD sau PNL) - se lupta intre ei ca lupii, in cautarea unui “lider” (dar nu buldog) urmind chiar sa se sfisie. Pentru a se asigura de un post isi declara sprijin unii intre altii cu voce tare sa se auda acum, cit inca nu e prea tirziu.

Ceilalti, “reformatorii”, se regrupeaza ca soldatii cu baioneta la vedere insa - ca lucrurile nu-s clare, la virf dorind mai multi sa fie sefi - schimbind acum doar uniforma ca pe la toamna sa ne spuna ca “s-au reformat”, cerindu-ne pe tonuri grave si cit mai “convingatoare” sa ii votam ca “asta este dreapta si viitorul acestei tari”. Ei doresc acum sa renunte, ba la culoare, ba la denumire, ba chiar si la partid, urmind sa faca ceva ce nu miroase atit de tare a PDL, o alianta, o platforma sau o initiativa, ceva in care ungurenii sa se piarda precum magaru-n ceata. Iar poate asta este cea mai buna dovada ca acestia nu merita nici macar 1 vot la toamna, lipsindu-le total nu doar vechimea si rabdarea ci, mai ales decenta.

Cu reformatorii “integrii” se intimpla ca atunci cind reprezentand cu totii “Internationala Socialista”si peste noapte simtind sub plapuma ca sunt de dreapta, s-au “reorintat” schimbindu-si locul spre mai bine, mai “la umbra”. Dar si aceasta este o chestiune care face parte tot din specia cameleonilor si sopirlelor mai mari sau mai mici care isi schimba culoarea la nevoie si tine tot de demnitate si  decenta. Depinde foarte mult de trend si de tendinte si nicidecum de ceea ce cred sau ideologie ca, daca trebuie ei cred si-n stele. Important pentru acestia este sa faca cumva, indiferent ce – partid, alianta, haita sau initiativa - sa ramina acolo la “bucate”, unde se imparte fiecaruia cite ceva, indiferent de unde vine “imparteala”.

Nu in ultimul rind trebuie amintiti - pentru ca nu pot fi uitati – dezertorii, cei ce nu fac nici una, nici alta si care defecteaza la propriu, trecind direct, fara bun simt, cu arme, bagaje si credinta la cel cistigator, negociindu-si migalos, cu placintele la nevoie intrarea in alt partid. Aici insa nu este vina lor, oamenii in agonie si necajiti (acum), cit vina celor ce-i primesc intelegindu-le “necazul” care s-a abatut asupra lor, iar despre asta mai vorbim.

Deruta e totala in PDL, iar oamenii se intreaba daca asta este reforma partidelor despre care se tot vorbeste ? Toti isi schimba acum culoarea si discursul, cautind sa isi rezerve un loc cit mai in fata, de acolo de unde sa poata vedea pe ceilalti “imbuibati” sau, la nevoie chiar si “amantele” ascunse prin ministere. Sa vezi dosare facute intre ei si divorturi ce incep acum ! Asa-i reforma !

21Mai/12

Recesiunea perpetua

 

Stirea zilei: Romania a reintrat in recesiune! Extraordinar! Cum sa fie recesiune odata ce pana deunazi, care mai de care trimis al Guvernului (Boc si Ungureanu), in fata camerelor de luat vederi, la cearta cu Opozitia, ne dadeau cifre intre 1 si 3 la suta de crestere?

Cum sa mearga prost economia Romaniei atata timp cat Boc nu mai avea somn pentru investitiile statului? La cate telegondole si piscine au fost construite, cred ca undeva trebuie sa fie o eroare! Nu se poate ca Romania sa reintre in recesiune!
Ba da! Bineinteles ca se poate!

In conditiile in care statul roman nu s-a uitat la mediul privat, la "agentii economici" - care si-au tarat afacerile - decat pentru a vedea daca si-au platit taxele si impozitele, ar fi fost anormal sa fie altfel. Atata timp cat climatul de afaceri este atat de viciat de coruptie si interese meschine ale partidelor aflate la guvernare, nu avem cum sa asteptam ca economia sa functioneze.

Ceea ce a facut sau, mai bine zis, nu a facut Boc pentru agentii economici a fost un adevarat holocaust economic al ultimilor trei ani. Nu cumva ei - mediu privat - erau cei ce trebuiau stimulati pentru a aduce bani "in casa", la buget?

Singurii care intr-adevar au facut ceva cu gandul la mediul privat au fost cei din guvernarea 2000-2004, atunci fiind implementata si legislatia parteneriatului public-privat, a aprobarii tacite, a parcurilor industriale, a Codului fiscal, a Ghiseului Unic (impotriva birocratiei) etc.

A mai auzit cineva de vreo masura din cele pe care le-am putea denumi parghii sau mecanisme economice de sustinere de catre Guvern a mediului de afaceri privat? Multi sunt tentati sa spuna "Prima Casa", dar la cat de prost a fost facut acest program ma mir cum unii inca mai construiesc!

Si pe langa faptul ca programul nu a fost directionat pe stimularea constructiei de locuinte, a devenit un adevarat mercurial al preturilor apartamentelor fara nici o legatura cu piata, statul prin ANL devenind chiar unul dintre concurenti.

Daca s-ar fi dorit sa se faca ceva in aceasta speta, ma intreb de ce statul roman in loc de stat de drept a devenit un stat nedrept? De ce impoziteaza astazi cu 2% din valoare proprietatile (apartamentele) aflate in stocul unor societati, de exemplu? Sau atunci de ce nu impoziteaza si autoturismele aflate in stocul importatorilor?

De ce nu au vazut guvernele - ramase in urma mediului de afaceri privat - in peste douazeci de ani ca Romania are nevoie de autostrazi pentru ca economia sa functioneze, pentru ca noi sa caram marfa? De ce nu terminam cu birocratia si coruptia din institutiile statului? Asta nu vede statul?

Sau ca rosiile din Iordania sau Turcia trebuie sa plateasca taxe la intrarea in tara daca se doreste ca taranul roman sa mai cultive sau daca se doreste macar incasarea celor 1,8 miliarde de euro, declarate "evaziune fiscala" anual?

Cat de interesate au fost guvernele de piata legumelor si fructelor intelegem vazand cum, dupa ce BERD ne-a dat fonduri pentru a construi Piata de Gros, statul a vandut-o ca, vorba aia, Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista!

S-a gandit cineva cate legume si cate fructe raman neculese pe camp toamna sau cate se dau la porci, neexistand centre de colectare, neexistand desfacere si piata, tocmai din cauza fructelor si legumelor "turcesti"? Si atunci de unde vreti venituri bugetare, de la Istanbul?

Singurii "agenti economici" oarecum protejati si stimulati au fost (culmea!) bancile prin politica BNR de capitalizare accelerata a bancilor romanesti (sarace la infiintare), regulile - dar si comisioanele acestora - fiind preluate insa de cele straine, deoarece romanesti nu mai exista.

Si au mai fost intr-adevar si firmele americane sub protectia domnului Gitenstein care, ce-i drept, "lucreaza". In rest, chiar daca "agentii economici" ar trebui sa fie "motorul economiei", cu exceptia celor mari (si firmelor PDL!), nimeni nu a beneficiat de vreo facilitate.

In mod paradoxal, primul client al bancilor a devenit in ultimii ani statul, prin domnul Boc, unul dintre clientii fideli si "fara risc". Mai ales ca bancile nu mai doresc clienti mici, cei mari fiind cei preferati atat de banci, cat si de stat.

Asa e, cu cei mari se discuta intr-adevar altfel: cu "pantalonii jos" pentru ca altminteri, nu stau de vorba. Ei bine... , acum sa plateasca ei la buget - o taxa de solidaritate, eventual - ca firmele mai mici nu mai au putere.

S-a gandit oare vreodata cineva ca din 100 care nu platesc taxele doar 85 sunt cu adevarat rauplatnici, restul fiind in imposibilitate de a plati datorita costurilor? Nu inseamna asta ca taxele sunt prea mari in raport cu piata care s-a contractat?

Nu inseamna asta ca, macar acum in ceasul al doisprezecelea ar trebui facut ceva pentru a fi macar un pic mai bine? Sau vreti recesiune perpetua?

PS: te bufneste rasul cand vezi tot ce se intampla aici si cand citesti ca "Romania ar putea sa devina China Europei". DA, dar trebuie ca guvernele sa vrea, iar noi sa fim chinezi!